In anul 4000 sau O calatorie la Venus Victor Anestin

ISBN:

Published: 1986

Paperback

392 pages


Description

In anul 4000 sau O calatorie la Venus  by  Victor Anestin

In anul 4000 sau O calatorie la Venus by Victor Anestin
1986 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 392 pages | ISBN: | 9.45 Mb

Scriitor roman, nascut in orasul Bacau. Parintii, Ion si Maria Anestin, actori craioveni, se afla intr-un permanent turneu prin tara, iar micul Victor trebuie sa-i insoteasca pretutindeni. Urmeaza clasele primare la Bucuresti, iar pe cele secundare la Craiova, la Liceul Carol I. Se afla in cetatea banilor cind, in 1892, citeste primele carti de popularizare a astronomiei, scrise de vestitul Camille Flammarion, carti ce-i vor marca destinul, determinindu-l sa se orienteze catre stiinta cerului.

Tot acum, editeaza singur o revista literara manuscris, intitulata Freamatul, din care scoate 10 numere. Intors la Bucuresti, urmeaza diverse cursuri la Facultatea de litere si filozofie, fara sa fie inscris ca student, din cauza privatiunilor materiale. Devine gazetar, colaborator al mai multor ziare si reviste ale vremii (peste 30), raminind timp mai indelungat la Dimineata, Adevarul si Universul. Pasionat de astronomie, devine pentru mai bine de 15 ani fermentul miscarii astronomice populare din Romania.

Efectueaza observatii originale asupra planetei Venus, iar in 1908 infiinteaza Societatea Astronomica Romana Camille Flammarion. In 1912, impreuna cu chimistul C.I. Istrati, pune bazele Universitatii Populare din Bucuresti. Doi ani mai tirziu, devine membru fondator, alaturi de Gh. Titeica si de St. Hepites, al Societatii Prietenii Stiintei. Scrie peste 100 de brosuri de popularizare a astronomiei si exobiologiei si un numar imens de articole, risipite prin paginile revistelor si ziarelor vremii.Debuteaza in presa in 1892, in revista Curierul Olteniei, in care publica o traducere a unui articol scris de C.

Flammarion.Debutul in volum are loc in anul 1899 cu romanul SF In anul 4000 sau O calatorie la Venus. Fara merite deosebite in privinta calitatilor literare, el reprezinta primul roman romanesc de gen si se bazeaza pe o posibilitate stiintifica, speculata pina aproape de mijlocul secolului al XX-lea: aceea a existentei vietii pe planeta Venus (ultimul mare scriitor care a dezvoltat aceasta tema a fost Isaac Asimov).Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "In anul 4000 sau O calatorie la Venus":


getalmightycleanse.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us